dontbesuchaboomer.png
Uppdrag 47:59
Motivation hope

En tävling där man på 48 timmar skulle ta fram ett kampanjkoncept till den idealla föreningen Motivation Hope. 

Det togs fram flyers, posters, en roll up, godis, klistermärken och material till en gerillamarknadsföring bestående av små fjärilar som skulle gå att sätta på t.ex. cyklar. Allt som skulle kunna användas för att marknadsföra Motivation Hope på olika sätt. 

Kampanjen Don’t be such a boomer syftar till att öka kännedomen om Motivation Hope som organisation och bredda målgruppen. En boomer är ett uttryck för en människa som är traditionell och inrutad, lite fördomsfull och som sällan testar nya saker. Motivation Hope är raka motsatsen, framtidstjejer fulla av nyfikenhet och vilja, tjejer som vågar testa och peppar andra att göra detsamma. 

Tanken var att matcha Motivation Hopes härliga inställning till livet och det har därför tagits fram en kampanj som först kan låta lite kaxig i sitt uttryck, men som egentligen är en uppmuntrande uppmaning till att våga testa något nytt, träffa nya människor och finna glädje och nytta i nya typer av relationer. 

I kampanjmaterialet har det tagits tillvara på MotivationHope’s livfulla anda och mod. Det har arbetat med i citat- och färgval. Det har också arbetats med fjärilen som står för hoppet och frihetskänslan som föreningen vill frambringa. 

Uppdragsgivare

Högskolan Dalarna/Motivation Hopet

Kategori

Reklamkampanj

Målgrupp

 Tjejer/Kvinnor från segregerade områden 

13 – 25 år

År

2018